Verbod op koffiebekers en wegwerpverpakking

Uw promotionele producten leverancier heeft een oplossing!

Vanaf 1 januari 2023 zijn koffiebekers met plastic ‘liner’ in Nederland verboden. Ze moeten vanaf die tijd afwasbaar zijn of in elk geval moet driekwart worden ingezameld voor recycling. Het probleem is echter dat de bekers met plastic in de praktijk nauwelijks recyclebaar zijn. Ook de wegwerpverpakkingen van kant-en-klaar voedsel gaan in de ‘ban’. Er zal extra voor betaald moeten worden. In totaal gaat het om meer dan 19 miljoen bekertjes en verpakkingen per dag. Dat is nogal wat.

Fabrikanten van promotionele producten zijn de afgelopen tijd enorm hard bezig geweest alternatieven voor deze materialen op de markt te brengen. In heel veel gevallen zijn dit producten die minder energie kosten om ze te maken (in vergelijking met het wegwerp alternatief), zijn ze na lang gebruik recyclebaar en is de carbon footprint dus vele malen kleiner.

Van koffiebekers tot complete maaltijdconcepten, alles is voorhanden om dit verbod het hoofd te bieden en om veel duurzamer te zijn in de toekomst. Vanzelfsprekend bieden deze producten een uitgelezen kans om uw logo of andere boodschap op een mooie manier te communiceren.

Zorg dat je bent voorbereid en brengt een bezoek aan PromZ.live Zuid. Hier ontmoet je dé experts die je meer kunnen vertellen over deze wetswijziging en ontdek de vele inspirerende alternatieven.